Štěnice

Postrach hotelů a pobytových zařízení.

Štěnice jsou často spojovány se špínou a špatnými životními podmínkami. Tomuto broučkovi je ale jedno v jakých podmínkách žijete. Jediné o co mu jde je pít vaší krev!

K tomuto broučkovi můžete přijít třeba na dovolené v luxusním hotelu, nebo z knih, obrazů a nábytku z druhé ruky. Zbavení se štěnic je velmi zdlouhavý proces a může vás vyjít na desetitisíce korun. V našem azylovém domě v Ústí na Labem se štěnicemi jednou za čas bojujeme a vždy nás to vyjde na velké peníze. Proto začínáme hledat jiná řešení.

Novinkou v boji se štěnicemi jsou vyhřívače prostor. Když jsem se o této možnosti dozvěděl, kontaktoval jsem firmu mechanik s.r.o, (https://mechanik.cz) která tyto vyhřívače distribuuje.
Jedná se o přístroj, který vyhřeje místnost na 55+ stupňů Celsia a postupně štěnice vysuší.

jednou z nejdůležitějších věcí je připravit místnost před zapojením přístroje. V místnosti by mělo zůstat co nejméně věcí. Všechny lůžkoviny a oblečení vyprat na 60+ stupňů a zamezit jakémukoliv úniku tepla.
Poté 2 dny necháte vyhřívače působit a máte napečeno.
Řekl bych, že se jedná hlavně o jednu součást hubení štěnic. Určitě bych k tomu doporučoval i další postupy. Například chemikálie.
U mechanika jsem zajistil slevu pro azylové domy.
Ve videu můžete vidět, jak přístroje fungují


Azylaky.cz jsou projekt pod Oblastní charitou Ústí nad Labem

Název společnosti: Oblastní charita Ústí nad Labem
Sídlo: Štefánikova 246/1, 40001 Ústí nad Labem
IČ: 44225512
Zápis do rejstříku: Rejstřík evidovaných právnických osob Ministerstva kultury ČR, číslo evidence: 8/1-05-729/2000

Jakub Modes