Vývojářský hackathon pro Azyláky.cz

Hlavní slovo si vzal Duch z Creepy studia a za neuvěřitelných 24 hodin zvládl nemožné. Plně funkční web s možností vyhledání nejbližšího azylového domu poslouží stejně dobře lidem bez domova, ale i sociálním pracovníkům, kteří mají k dispozici vzdělávací blog s příklady dobré praxe.

Ve Zlíně se v noci ze čtvrtka na pátek moc nespalo. Minimálně ne ve studiu Creepy, které přijalo výzvu Jakuba Modese, vedoucího azylového domu v Ústí nad Labem. “Celý projekt jsem vymyslel se svou kolegyní, vůbec jsem nečekal, že se přes noc můj tým rozroste do takového počtu  a že společnými silami zvládneme spustit plně funkční web,” uvedl Jakub. Nejdůležitějším výstupem projektu je mapa pro lidi bez domova, kteří se nadále nemusí snažit zorientovat v nepřehledné nabídce azylových domů a mohou najít potřebnou pomoc daleko rychleji. Azyláky.cz také nabízí inspiraci pro sociální pracovníky v podobě blogu, kam může přispívat kdokoli, kdo se v oboru pohybuje.

Jakub by rád s časem rozšířil web i o informace o Noclehárnách a centrech pomoci. “Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám pomáhají tvořit tento projekt. Evropskému sboru solidarity, Duchu z Creepy studia, agentuře uLab, Charitě Ústí nad Labem za zastřešení projektu, skvělým členům mého týmu a všem, kteří nám poskytli důležité informace, nebo jen rádi navštíví námi vytvořený web,” uzavřel Jakub.

Nakonec bychom chtěli všem kolegům ze sociálních služeb nabídnout pomoc. Pokud potřebujete pomoci s propagací nějaké služby, dejte nám vědět a my vám pomůžeme vytvořit letáčky.

Jakub Modes